Hoe verzin je nou een vette DJ naam?

Een goede DJ naam verzinnen kan belangrijk zijn want het publiek moet jou naam onthouden en als je op de line-up staat gaan mensen al snel vooroordelen over jou DJ naam.

Je echte naam

Sommige mensen hebben het geluk om hun echte naam als DJ naam te gebruiken (zoals Armin van Buuren) en andere hebben pech en hebben een saaie naam die je niet als DJ naam kan gebruiken.
Toch kun je een twist geven aan je echt naam, Tiësto bijvoorbeeld, zijn echte naam is namelijk Thijs. Dus verander een paar letters en daar heb je je nieuwe DJ naam.

Is het goed uit te spreken?

Wat belangrijk is voor je naam is dat hij niet te lastig moet zijn. Als je een hele lange naam hebt vergeten mensen het sneller, heb je een kortere krachtigere naam onthouden mensen het beter en zoeken ze je zsm op op het internet.
Voor je DJ naam hoeft niet altijd DJ te staan. Kijk maar naar de top DJ’s, het is niet DJ David Guetta maar gewoon David Guetta. DJ ervoor zetten kan soms ook als goedkoop en amateuristisch overkomen.

Gebeurtenissen in je leven of dingen die je cool vindt

Je kan je naam ook afleiden uit twee dingen die je leuk vindt, zo is Afrojack onstaan. Vroeger vond Afrojack een afro heel cool, net zoals de naam Jack en zo onstond Afrojack.
Wat ook kan is een gebeurtenis uit je leven, zoals Deadmau5. Hij vond ooit een dode muis in zijn appartement en zo kwam hij op zijn naam.

Zorg dat het bij je genre past

Je snapt waarschijnlijk wel dat de namen van hardcore DJ’s anders zijn dan die van deep house DJ’s. Je moet een naam hebben die past bij je genre. Draai je deep house dan moet je een wat relaxtere naam hebben dan als je hardcore draait.

Zorg dat hij niet al bezet is

Heb je eindelijk je vette DJ naam gevonden? Check dan snel op het internet of hij niet al wordt gebruikt. Je wil natuurlijk niet dat je dezelfde naam hebt als iemand anders, dan halen mensen jullie door de war.
Vond je je naam zo ontzettend vet? Kijk dan even naar de info over de DJ en of hij wel zo groot is, voor hetzelfde geld heeft hij maar 5 vrienden op facebook en geen volgers op zijn soundcloud en woont hij in Amerika, dan is het geen probleem als je dezelfde naam gebruikt.

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. Robbin Jansen zegt:

  Hoe vinden jullie Robbin J. klinken?
  (Spreek uit Robbin Jay)

 2. Daron zegt:

  Hallo allemaal,
  Ik ben op zoek naar een coole dj naam ik heet daron
  Ik draai alle muziek dus hoor het graag van u

 3. Gabor zegt:

  Hoi Niels,

  Leuk artikel en goede tips die je hier geeft. Hoe Afrojack aan zijn naam gekomen was, wist ik nog niet! Ik heb zelf een kort stappenplan geschreven om zelf een originele dj-naam te verzinnen. Misschien dat jouw lezers dit kunnen gebruiken in combinatie met de tips die je geeft.

  Dit stappenplan hier te lezen: http://www.muziekbusiness.nl/dj-naam

  Ga zo door!

  Groeten Gabor

Laat wat van je horen

*